TRANSFORMATIONS OF EUROPEAN SOCIETIES – UNIVERSITY OF BASEL_FALL 2021

Održana je redovita jesenska doktorska škola Transformations in European Societies na Sveučilištu u Baselu u organizaciji Odsjeka za društvene znanosti i Instituta za kulturalne studije i europsku etnologiju. Škola je trajala od 24.-31. 11. 2021. Na školi su sudjelovale Iva Grubiša, kao studentica PDS EKA te nastavnice dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i dr. sc. Sanja Potkonjak koje su održale radionicu za polaznike škole.

Tijekom šest radnih dana polaznici su sudjelovali u bogatom programu tijekom kojeg je održano ukupno 6 radionica te razna predavanja. Studenti doktorskog programa predstavili su napredak u doktorskim istraživanjima u obliku uvodnih izlaganja, postera ili završnih izlaganja. Polaznici doktorske škole posjetili su povijesnu industrijsko-poslovnu zonu Dreispitz te se upoznali sa suvremenim praksama regeneracije odnosno obrazovno-umjetničke prenamjene prostora vođeni arhitektom prof. Andreasom Wengerom iz Studia Gleisbogen. U radu doktorske škole sudjelovali su nastavnici i studenti Sveučilišta u Murciji, Sveučilišta Hariot-Watt iz
Edinburgha kao i Sveučilišta Visočja i Otoka iz Invernessa u Škotskoj, Sveučilišta u Baselu, Sveučilišta Ludvig Maksimilijan u Münchenu, Sveučilišta u Grazu i Sveučilišta Tel Aviv i Haifa iz Izraela.

Ovdje možete pogledati fotografije s doktorske škole:

hrCroatian