Stipendija za izvrsnost

U sklopu natječaja za upis doktorskih studenata u akademskoj godini 2022./2023. raspisuje se natječaj za dodjeljivanje Stipendije za izvrsnost studentima Poslijediplomskog doktorskog studija etnologije i kulturne antropologije. 

Vijeće doktorskog studija oslobodit će plaćanja školarine jednog studenta koji ima najbolje rezultate prema sljedećim kriterijima izvrsnosti:

 

– Student zadovoljava temeljne uvjete za upis na PDS EKA

 

– Tijekom studija student je bio demonstrator na matičnom Odsjeku 

 

– Tijekom studija student je sudjelovao u ljetnoj/zimskoj školi matičnog Odsjeka ili kakvoj srodnoj aktivnosti znanstvene institucije

 

– Tijekom studija student je sudjelovao u međunarodnoj razmjeni studenta u okviru programa Erasmus ili kakvog drugog kompetitivnog programa  studentske mobilnosti

 

– Tijekom studija student je sudjelovao u znanstvenim i/ili stručnim konferencijama (dokazuje je sažecima s konferencija)

 

– Tijekom studija student je sudjelovao u znanstvenoistraživačkom radu pod mentorstvom voditelja istraživanja (glavni istraživač treba priložiti detaljan opis uloge studenta u projektu, te njegova postignuća, ako ne postoji objavljeni rad) 

 

– Tijekom i nakon studija student je objavljivao samostalne ili kolaborativne znanstvene i stručne  radove u znanstvenim i stručnim knjigama, drugim znanstvenim i stručnim izdanjima te časopisima

 

– Tijekom studija student je bio nositelj ili sudjelovao u provedbi studentskog istraživanja (priložiti detaljan opis uloge studenta u projektu, te njegova postignuća, ako ne postoji objavljeni rad) 

 

– Tijekom studija student je aktivno sudjelovao u radu strukovnih studentskih udruga  (priložiti detaljan opis aktivnosti u udruzi)

 

– Tijekom studija student je dobitnik nagrade odsjeka, fakulteta, sveučilišne, strukovne državne nagrade za najboljeg studenta, studentski, istraživački ili slični rad kojim se promiče struka

 

– Tijekom studija student je dobitnik nagrade matičnog fakulteta (npr. Franjo Marković) 

 

– Tijekom studija student je dobitnik Rektorove nagrade SuZ-a

 

– Tijekom studija student je obavljao studentsku ili volontersku praksu vezanu uz studij, te je sudjelovao na sveučilišnim projektima rada u zajednici.

 

Stipendija se dodjeljuje temeljem javnog natječaja. Nakon završetka natječaja Vijeće studija donijet će odluku o izboru studenta koji će biti stipendiran.

Stipendija se dodjeljuje u trajanju od tri godine, o čemu se sa studentom sklapa Ugovor o dodjeli Stipendije za izvrsnost.

Stipendija se ukida ako student ne ispunjava redovite obveze u doktorskom studiju predviđene hodogramom studija te se u tom slučaju stipendija dodjeljuje drugom najboljem kandidatu koji je studij upisao uz vlastito plaćanje.

 

Student stipendist obvezan je u doktorskome radu, kao i u radovima nastalima na temelju doktorskog istraživanja, istaknuti financijsku potporu Fakulteta.

 
hrCroatian