Odsjek za EKA partner mreže International PhD Program “Transformations in European Societies”

Međunarodni program „Transformacija u europskim društvima“ vrsta je doktorske mreže koja povezuje osam sveučilišnih doktorskih programa etnologije, socijalne i kulturne antropologije, te europske etnologije. Nositelj mreže je Sveučilište Ludwig-Maximilians u Münchenu (Institut za europsku etnologiju), a članove konzorcija uz njega čine Sveučilište u Baselu, Sveučilište u Copenhagenu, Sveučilište Heriot Watt u Edinburghu, Sveučilište Karl-Franzens u Grazu, Sveučilište u Murciji, Sveučilište u Tel Avivu i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Mreža je uspostavljena 2007. godine, a Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u mrežu se uključuje 2016. godine.
Cilj mreže je intenzivnija koordinacija znanstvenika i doktorskih studenata svih članova mreže. Posebni cilj mreže je kvalitetnije mentorstvo i jačanje mobilnosti doktorskih studenata i nastavnika sa sveučilišta članova mreže. Osnovni interes mreže je okupiti stručnjake i nastavnike, te doktorande suradnih institucija kroz intenzivne seminare, kolokvije, napredne radionice koji se održavaju dva puta godišnje.
Više o mreži možete saznati na poveznici: http://www.en.transformationsprozesse.volkskunde.uni-muenchen.de/index.html

Galerija slika:
Transformations Conference Munich: Hacking Paths of Anthropology – International Doctoral Symposium, October 23-27, 2017

hrCroatian