Obrane disertacija


Obrana teme doktorskog rada doktorandice Ane Unkić pod naslovom “Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u Zagrebu – etnološko i kulturnoantropološko promišljanje prostora, programske politike i društvenih vrijednosti” održat će se dana 20. prosinca 2019. godine u 9 sati u dvorani A226.


Dana 12. lipnja 2018. s početkom u 11 sati, u prostoriji A-309, održat će se obrana doktorskog rada kandidata Zvonka Benkovića. Rad nosi naslov Promjene svadbenih običaja u toliškome kraju od kraja 19. stoljeća do suvremenoga doba.
doc. dr. sc. Tihana Rubić (predsjednica povjerenstva)
prof. dr. sc. Jadranka Grbić (članica povjerenstva)
prof. dr. sc. Jasna Čapo, zn. savjetnica (Institut za etnologiju i
folkloristiku, Zagreb) (članica povjerenstva, mentorica)


Javna obrana doktorskoga rada Rahele Jurković održat će se u srijedu, 31. siječnja 2018. s početkom u 11.00 sati u prostoriji A-309 (III. kat).
Naslov rada: Integracija osoba pod međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo.
prof. dr. sc. Jadranka Grbić Jakopović, predsjednica povjerenstva
dr. sc. Drago Župarić-Iljić, zn. suradnik, član povjerenstva
doc. dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, mentorica i članica povjerenstva


Obavještavamo Vas da će se javna obrana doktorskoga rada Jelene Seferović održati u petak, 14. srpnja 2017. s početkom u 10.00 sati u prostoriji A-018.
Naslov rada: Konstrukcije rodnoga identiteta korisnica domova za psihički bolesne odrasle osobe.
doc. dr. sc. Sanja Potkonjak, predsjednica povjerenstva
doc. dr. sc. Tanja Bukovčan, članica povjerenstva
prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, članica povjerenstva
dr. sc. Tea Škokić, viš. zn. sur., članica povjerenstva
dr. sc. Lynette Šikić-Mićanović, viš. zn. sur., članica povjerenstva


Čast mi je i veselje objaviti da će se javna obrana sinopsisa doktorskog rada Katarine Bušić na Poslijediplomskome doktorskom studiju etnologije i kulturne antropologije održati u srijedu 21. lipnja 2017. s početkom u 11:30 sati u učioni A-018 (Arheološka zbirka). Naslov teme doktorskog rada: Šokačko, graničarsko, hrvatsko. Konstrukcija kulturnog imaginarija u Županjskoj Posavini, mentorica: prof. dr.sc. Jadranka Grbić.
Stručno povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
1. doc. dr.sc. Sanja Potkonjak
2. prof. dr.sc. Jadranka Grbić
3. doc. dr. sc. Marinko Vuković


Čast mi je i veselje objaviti da će se javna obrana sinopsisa doktorskog rada Tatjane Lacko na Poslijediplomskome doktorskom studiju etnologije i kulturne antropologije održati u utorak 13. lipnja 2017. s početkom u 9:30 sati u učioni A-309. Naslov teme doktorskog rada: Prostor doma u hrvatskim igranim filmovima s temom domovinskog rata, mentori: izv. prof. dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević, izv. prof. dr.sc. Nikica Gilić.
Stručno povjerenstvo za obranu doktorskog rada:
1. doc. dr.sc. Sanja Potkonjak
2. dr.sc. Valentina Gulin Zrnić, znan. savjetnica
3. izv. prof. dr. sc. Nikica Gilić


Ive Lakić Parać održati u petak, 10. ožujka 2017. s početkom u 11.00 sati u prostoriji A-309. Naslov rada: Prožimanje japanskih religijskih tradicija na primjeru bodhisattve Jizōa


Obrana doktorskog rada Mirele Hrovatin održat će se u petak, 25. rujna 2015. s početkom u 13,00 sati u prostoriji A-309. Naslov rada: Kulturnoantropološki pristup zavjetu u izvaninstitucijskoj osobnoj pobožnosti.